Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Irlanda

A A A

Ambasadorul Larisa Miculeț a întreprins pe data de 28 noiembrie curent o vizită oficială în Co. Tipperary, orașul Nenagh

Publicat:Tue, 29/11/2022 - 14:55

Evenimentul a avut loc la invitația Președintelui Consiliului Tipperary, Cllr Roger Kennedy, și a inclus mai multe activități social-economice.

La ceremonia festivă, care s-a desfășurat în sala de ședințe a Consiliului, au mai fost prezenți Președintele Districtului Municipal Nenagh, Cllr Hughie McGrath, Șeful Executiv al Consiliului Co. Tipperary, dl Joe MacGrath, consilieri, directori, reprezentanți ai comunității agricole, Camerei de Comerț și întreprinderilor locale.

În cuvântul de salut, Ambasadorul Miculeț a exprimat gratitudine autorităților irlandeze pentru suportul oferit țării noastre în vederea atenuării efectelor nefaste ale războiului injust împotriva Ucrainei.

Ambasada a făcut o prezentare generală a Republicii Moldova, cu accent pe provocările legate de situația de securitate din regiune, progresele înregistrate în procesul de integrare europeană, oportunitățile investiționale și promovarea țării noastre ca destinație turistică.

Gazdele s-au solidarizat cu poporul Republicii Moldova în aceste vremuri dificile și s-au expus în favoarea consolidării relațiilor de colaborare la nivel local. De asemenea, au prezentat economia Tipperary și turismul local.

Cu prilejul aflării în localitate a Ambasadorului, în fața clădirii Consiliului a fost arborat drapelul Republicii Moldova.